Miljoenenopdracht voor Petrogas

Mei 23, 2011
In mei 2011 heeft Petrogas het contract getekend voor het Gas Treatment System voor de Ras Az Zawr Power Plant in Saudi-Arabië. Deze power plant gaat 2.400 MW aan elektrische energie leveren, waarvan een groot deel gebruikt wordt voor een nieuwe aluminiumsmelter.

De levering van Petrogas bestaat uit 10 redundante gasstations inclusief besturingssystemen en supervisie van de opbouw en inbedrijfstelling, met de optie voor de klant om het gehele sitewerk door Petrogas te laten uitvoeren. Voor de bouw van de skids onderzoekt Petrogas de mogelijkheden om samen te werken met onze participatie Anabeeb en op deze manier de mogelijkheden binnen de Mourik groep optimaal te benutten.

Het project wordt uitgevoerd door een ‘multi-country Petrogas team’ in Manama (Bahrain), Dalian (China), Eindhoven en Gouda. Dit project met een aanneemsom van ruim 30 miljoen euro is voor Petrogas het grootste project sinds de oprichting in 1949 en zal de reeds ingezette groei van Petrogas verder versterken.

Het verkoopteam werkt momenteel nog aan de aanvullende tenders voor het oliesysteem en de zogenaamde ‘final runs’ voor ditzelfde project.